Tilburg, 16-06-2010 Het gebruik van kweektenten stijgt de afgelopen tijd sterk in populariteit onder de thuiskwekers. Het gaat dan vooral om kweektenten van de merken Secret Jardin, Silverbox en Homebox.

Lage kosten
Een reden waarom de populariteit van de kweektenten de laatste tijd aanzienlijk is gestegen zijn de lage kosten die een kweektent met zich mee brengt. Men schaft al een nieuwe kweektent aan voor ongeveer € 50,-. Een kweektent die geheel is ingericht, en dus klaar is voor gebruik, koopt men al vanaf € 400,-. Het voordeel wat men hiermee haalt, ten opzichte van het inrichten van een conventionele kweekruimte, is aanzienlijk.
Ook zullen bij het gebruik van een kweektent de energiekosten aanzienlijk lager liggen. Dit heeft als reden dat het klimaat in de tent gemakkelijker te behouden is. Ook wordt er maximaal rendement gehaald uit de verlichting, doordat de binnenzijde van de kweektent voorzien is van een reflecterend materiaal.

Eenvoudig in gebruik
Terwijl men in het verleden een kamer onderhevig moest stellen aan verbouwing om een kweekruimte te realiseren, kan men nu simpelweg de kweektent opzetten en installeren. Er hoeven hiervoor geen aanpassingen gemaakt te worden aan de ruimte waarin de tent zich bevind. Ook is de kweektent net zo snel weer afgebroken en opgeruimd.
Ook zijn de kweektenten compleet voorbereid voor afzuigingen, kweeklampen en elektriciteitsbedrading. Een kweektent is dus werkelijk à¢â‚¬Å“plug and playà¢â‚¬.

Discreet
Er zal geen sprake zijn van geluidsoverlast bij het installeren van de plug and play tent, terwijl er bij het inrichten van een kamer als kweekruimte vaak geboord, getimmerd en gezaagd moet worden. Ook ontsnapt er geen geur of licht uit de kweektent, doordat deze geheel lucht- en lichtdicht zijn gemaakt. Dit alles maakt dat de kweektent zeer discreet is bij de installatie en tijdens het gebruik.

Kweekruimte op maat
Kweektenten zijn er in allerlei maten. Zo zijn er al kweektenten met de afmetingen 40 x 40 x 160 cm. Dit heeft als voordeel dat men een deel van de kamer kan gebruiken als kweekruimte. Dit zou zonder het gebruik van een tent aanzienlijk moeilijker te realiseren zijn.
De kweektenten zijn vrijelijk aan te schaffen bij een growshop.