(Persbericht) Kweken zonder kweekgrond? Het is mogelijk bij EU growshop!
De webwinkel biedt verschillende AERO-systemen: supereffectief, en nog duurzaam ook.

Het AERO-systeem, ook wel aeroponics genoemd, is een methode om planten van voeding te voorzien zonder een kweekmedium als aarde of kokos te gebruiken. In plaats daarvan zitten de voedingsstoffen in de lucht. De methode werd ontwikkeld door NASA om te kunnen kweken in de ruimte. Het werkt eigenlijk simpel: de wortels van de plant hangen los, en worden vochtig gehouden met sproeiers.

Volgens marketing manager Bert van Laarhoven van EUgrowshop.eu wordt de vrij nieuwe methode nog door veel mensen over het hoofd gezien, terwijl hij juist veel voordelen biedt. à¢â‚¬Å“Allereerst is het ontzettend effectief. De wortels krijgen een maximale hoeveelheid zuurstof, en optimaal gebalanceerde voeding dat overigens niet eens handmatig gedaan moet worden. Het systeem doet dat zelf.à¢â‚¬

Daarnaast is het systeem duurzaam: zo ligt het watergebruik al snel tien keer zo laag als bij conventionele kweekmethoden. Doordat het systeem gebruik maakt van recirculatie, waarbij de gebruikte mist herhaaldelijk wordt rondgepompt, is deze manier van kweken ook veel energiezuiniger dan op de grond.

Op EUgrowshop.eu zijn verschillende fabrikanten van de systemen te vinden, zoals Aerofarm, Dutch Pot Aero en Aeroflow. De webwinkel is hiermee een van de eersten. Van Laarhoven: à¢â‚¬Å“We houden altijd de nieuwste ontwikkelingen op de markt bij, en zijn altijd op zoek naar de nieuwste producten en kennis.à¢â‚¬
De webwinkel laat regelmatig nieuwe producten testen en beoordelen om te achterhalen welke het effectiefst zijn. Ook mensen zonder groene vingers kunnen dus terecht bij EU growshop!