(Persbericht) Dat EUGrowshop.eu de nieuwste ontwikkelingen voor kwekers op de voet volgt, mag geen nieuws heten. Maar nu komen ze met wel iets heel bijzonders: kweken op LED- en plasmalicht!

Kweken op LED is speciaal ontwikkeld als aanvullende lichtbron voor kassen, die doorgaans alleen op zonlicht functioneren. Het gebruik ervan zorgt voor tal van energiebesparingen: zo is het energieverbruik van een LED-lamp ongeveer een kwart van het verbruik van een gelijkwaardige HPS-lamp. Daarnaast produceert LED veel minder warmte, waardoor het afzuigvermogen aanzienlijk wordt verlaagd. En ook dat is gunstig: zowel voor de afzuiging, die wat vaker uit kan, en voor het voedingswater, dat minder snel verdampt waardoor kosten bespaard worden.

Zonlicht blijft echter de primaire lichtbron voor planten. Enkel en alleen op LED-licht kweken is dus geen optie. Gebruik dus à³f per vierkante meter à©à©n 70 Watt HPS lamp als aanvullend licht, of per 4 vierkante meter à©à©n 400 Watt HPS licht met spreader-kappen. Voor wie HPS-licht niet goed genoeg is, biedt EUGrowshop.eu ook plasmalicht. Kweken met plasmalicht heeft veel weg van kweken op zonlicht het heeft bijvoorbeeld ook een zeer breed kleurenspectrum maar kent enkele grote voordelen. Er is bijvoorbeeld continu licht, in tegenstelling tot het flikkerende licht van een HPS-lamp, en zijn de lampen zijn ontzettend duurzaam, met een geschatte levensduur van 30.000 uur.

Wie meer wil weten, weet waar hij wezen moet: EU Growshop.