KWF Kankerbestrijding start zomertour op het strand van ZeelandDe zon geeft energie en stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat goed is voor de groei van botten. Maar teveel zon is niet gezond. Naarmate kinderen in hun jeugd vaker verbranden, wordt de kans om op latere leeftijd huidkanker te krijgen groter. Zondag 17 juli starten KWF Kankerbestrijding, RTL FM en Nivea een 'zomertour' op de Nederlandse stranden. KWF Kankerbestrijding zal kinderen en hun ouders op het strand tips geven om verstandig van de zon te genieten. De tour start op de stranden van Dishoek en Domburg in Zeeland. Later deze zomer worden ook andere stranden bezocht.

In mei is KWF Kankerbestrijding gestart met de campagne 'Te veel zon is niet gezond'. Met deze campagne willen we ouders en hun kinderen bewust maken van de schadelijke gevolgen van overmatige blootstelling aan de zon. Omdat veel ouders en kinderen niet weten dat de kans op huidkanker groter wordt naarmate je in je jeugd vaker verbrandt, richt de campagne zich vooral op deze doelgroep. Stripfiguur Sjonnie Shadow zal kinderen tijdens de zomertour op een speelse manier laten zien hoe je verstandig kunt zonnen.

Uit onderzoek onder 600 ouders en kinderen blijkt dat 40% van de kinderen eens of meerdere keren per jaar verbrandt. Een derde van de ouders weet niet dat de kans op huidkanker groter wordt naarmate kinderen in hun jeugd vaker verbranden.

bron:KWFComments are closed.
%d bloggers liken dit: