Het laatste paard, van de ruim 100 paarden in Marrum staat op het droge. De reddings actie is hiermee succesvol verlopen.

De paarden stonden al drie dagen vast op een eilandje, welke was ontstaan na een storm die de kwelders bij de Waddenzee deed onderlopen.

Eerder die dag was er al een dierenarts op het eilandje geweest welke had geconstateerd dat 1 paard was overleden en 1 paard ernstig verzwakt. Dit paard heeft uiteindelijk ook de oversteek gemaakt. Eerder werd er gevreest dat het dier dusdanig was uitgeput dat deze de oversteek niet kon maken. Ruiters op paarden hebben vandaag, nadat het water met 10 cm was gezakt geprobeerd door een uitgezette route de paarden naar het droge te lokken en dat is gelukt.

Belangstellenden worden op grote afstand gehouden, maar konden wel meekijken. Omstanders waren erg emotioneel en er werd gehuild en gejuicht. De paarden zijn nu in veiligheid en krijgen voer en water. Waarschijnlijk zullen de paarden nu verlopig met rust gelaten worden omdat ze gestressed zijn na deze vervelende periode waarbij ze heel dicht op elkaar stonden, ingesloten op een eilandje.

Een paard is na de oversteek ingestort, en krijgt nu medische verzorging.

Bron: emea.nl