Op dinsdag 3 mei wordt Laetitia Griffith, Tweede Kamerlid voor de VVD, benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Dit vindt plaats voorafgaand aan de premià¨re van de theatervoorstelling rZpkt. Griffith, die in de Tweede Kamer Justitie in haar portefeuille heeft, heeft grote affiniteit met Kinderhulp en de problematiek waar kinderen in de jeugdzorg mee te maken krijgen. Als ambassadeur wil zij zich graag inzetten voor deze kinderen om hen 'een beetje gewoon geluk' te geven. 

 

Als ambassadeur hoopt Griffith een rolmodel te zijn voor de kinderen: 'Kinderen hebben mensen in hun omgeving nodig waar zij van af kunnen kijken en van kunnen leren. Ik wil ze laten zien dat er verschillende werelden zijn, maar dat die dichterbij elkaar liggen dan zij denken', aldus Griffith. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is bijzonder blij met de benoeming van Griffith. 'Met Laetitita hebben we een heel betrokken ambassadeur voor Kinderhulp. Warm, toegankelijk en enthousiast. Ik ben er zeker van dat Laetitia veel voor ons, en voor kinderen in de jeugdzorg gaat betekenen,' aldus directeur Jan Wezendonk. 
 
Er komen in Nederland jaarlijks 250.000 kinderen in aanraking met jeugdzorg, meestal als gevolg van problemen thuis. Deze kinderen hebben vanwege hun achtergrond vaak een grote achterstand in de maatschappij. 'Ook deze kinderen moeten de kans krijgen om hun horizon de verbreden en mà©à©r te zien dan de omgeving waarin ze opgroeien,' vindt Griffith. 'Het Nationaal Fonds Kinderhulp doet dat heel concreet. Zij zorgen voor extra's, waar instellingen voor jeugdzorg meestal geen geld voor hebben: een weekje kamperen in de zomer, een lidmaatschap van een sportclub, een fiets of een presentje met Sinterklaas, maar ook geld voor een opleiding of cursus en kleding. Zo geef je kinderen ook een positieve ervaring mee.' Eerder werden Daphne Deckers en Victor de Koninck al benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Fonds Kinderhulp. 
 
Actrice Gerda Havertong, lid van het Comità© van Aanbeveling, zal namens het Nationaal Fonds Kinderhulp de benoeming van de nieuwe ambassadeur bekend maken. Dit vindt plaats voorafgaand aan de premià¨re van rZpkt op dinsdag 3 mei in theater de Meervaart in Amsterdam. Dit is de theatervoorstelling van twee Marokkaanse jongens die eerder speelden in de film Cool van Theo van Gogh. De jonge acteurs, Farhane El Hamchaoui en Fouad Mourigh, waren tot vorig jaar beide leerlingen van de Glen Mills School. 
 
Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al 45 jaar in voor kinderen die met jeugdzorg in aanraking komen.

bron:NFK

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular