De gemeenteraadsfractie van de VVD Amsterdam heeft vandaag besloten Tweede Kamerlid Laetitia Griffith voor te dragen als kandidaat voor het wethoudersschap Financiën en Economische Zaken. Het bestuur van de VVD Amsterdam draagt Griffith tevens voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2006.

De Amsterdamse VVD gemeenteraadsfractie is bijzonder ingenomen met de kandidatuur van Griffith. Fractievoorzitter Eric van der Burg: "Met Laetitia Griffith halen we een topkandidaat binnen waar je alleen maar van kan dromen". Kamercentrale voorzitter Frank de Grave: "Ik ben bijzonder verheugd met haar kandidatuur en verwacht met Laetitia Griffith een uitstekende lijsttrekker te hebben die het Amsterdamse VVD gedachtegoed als geen ander voor het voetlicht kan brengen".

Met Griffith verliest de Tweede Kamerfractie een gezichtsbepalend kamerlid. VVD fractievoorzitter Jozias van Aartsen: "Amsterdam heeft een goede liberale wethouder en lijsttrekker nodig. Dat is belangrijk voor de VVD en Amsterdam. Daarom heb ik zonder aarzeling ja gezegd toen de VVD Amsterdam een beroep op mij deed."

Laetitia Griffith is geboren op 1 november 1965 in Suriname en woont sinds 1987 in Nederland. Zij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam, met als specialisatie Strafrecht en Staats- en Bestuursrecht. Daarna is zij werkzaam geweest bij het ministerie van Justitie en bij het Openbaar Ministerie. In 2002 voltooide zij de opleiding Master of Public Administration aan de Nederlandse school voor Openbaar Bestuur. Griffith is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer. Zij maakt deel uit van het fractiebestuur en is de woordvoerder en coà¶rdinator justitieonderwerpen voor de VVD-fractie.

Griffith: "Ik vind het een eer om te worden voorgedragen als wethouder en lijsttrekker voor de VVD Amsterdam. Ik had mijn periode als Tweede Kamerlid graag willen afmaken, maar ik heb mij beschikbaar gesteld omdat ik de verantwoordelijkheid die de VVD-fractie binnen het bestuur van de stad Amsterdam draagt, van essentieel belang vind. Mijn stap uit de landelijke politiek naar het Amsterdamse bestuur vind ik een grote uitdaging. Ik zal dan ook met volle energie mijn schouders onder de nieuwe functie zetten". In de gemeenteraadsvergadering van 1 juni a.s. zal Griffith worden voorgedragen als kandidaat wethouder Financiën, Economische Zaken, Luchthaven en ICT.

bron:VVD