Het cartoontrio Lamelos uit Zwolle staat op 9 en 10 juli op het Mega Jongerenspektakel van Echt. De drie jonge cartoonisten/cabaretiers hebben een humoristische show gemaakt over de gevaren die je kunt lopen bij het spoor. Verder kunnen jongeren handje drukken tegen een trein, onder het motto: "de trein wint altijd."

De deelname aan het Mega Jongerenspektakel maakt deel uit van een brede campagne van ProRail tegen spoorlopers en spoorvandalisme. De spoorbeheerder wil hiermee het aantal vertragingen voor het treinverkeer verder terugdringen en de veiligheid vergroten. ProRail stuurt brieven naar omwonenden en bedrijven die dicht bij het spoor gevestigd zijn. Ook plaatst ProRail vandalismebestendige hekken om het spoor af te schermen van de openbare weg. Toezichthouders controleren op spoorlopers en vandalen en er staan camera's op vandalismegevoelige plekken. De maatregelen leverden tot nog toe een vermindering van 23 procent van het aantal incidenten op.

Lamelos

Striptekencollectief Lamelos bestaat uit Jeroen Funke, Boris Peeters, Sam Peeters en Aleks Deurloo. Samen maken ze strips, die absurd-humoristisch van toon zijn, met veel aandacht voor de vormgeving. Ze publiceren o.a. in Oor, Veronica-magazine, Zone 5300 en MYX. Onlangs kwam bij uitgeverij Silvester het stripalbum Kaasheld uit. Lamelos is ook live te zien met korte acts, liedjes en een poppenkastshow op evenementen als Lowlands, het Crossing Border Festival en Bal du Rat Mort. Voor meer informatie over Lamelos zie www.lamelos.nl

bron: ProRail