www.futiball.com introduceert in Nederland een nieuwe manier van Internetbeleving via de WK 2006 browser. Met het WK voor de deur en de gekte er omheen kon het niet uitblijven. ’S werelds eerste browser geheel en alleen gewijd aan het thema WK voetbal. Alle relevante informatie is geclusterd binnen deze browser met een geheel eigen vormgeving. Hiermee ontstaat een "vind" machine i.p.v. zoekmachines omdat in deze browsers alles al bij elkaar is gezocht met inbreng van de gebruikers zelf.

Laurens ten Heuvel (één van de oprichters en prof. voetballer bij RBC) over FutiBall: "Het idee is in de eerste plaats ontstaan vanuit de passie voor het voetbal. In de tweede plaats vanuit frustratie. De zoekterm "WK 2006" in google levert 5.3 miljoen resultaten op. Het zoeken is begonnen! Helaas krijgt men op de eerste pagina ook informatie over niet relevante onderwerpen als een Duitse taalcursus en het kopen van een beamer.

Uit onderzoek, maar ook uit mijn eigen zoekgedrag, is gebleken dat men gemiddeld niet veel verder komt dan de eerste 2 pagina’s. Terwijl er nog zo veel meer mooie en interessante informatie beschikbaar is".

De WK 2006 voetbal browser
Vanuit bovenstaand oogpunt zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit anders en, in onze ogen, beter kan. Onze visie is: Vinden in plaats van zoeken!

Het resultaat is dat wij nu de meest complete omgeving hebben betreffende het WK 2006, zonder dode links en alleen met relevante informatie. Al deze informatie is door specialisten op het gebied van dit thema geclusterd. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het visueel ook aantrekkelijk is. Daarom is de WK 2006 browser gebaseerd op een nieuwe techniek van TAC die het mogelijk maakt alle objecten in Microsoft Explorer om te vormen op iedere willekeurige wijze met iedere willekeurige inhoud of functie.

Vanuit bovenstaand oogpunt zijn wij tot de conclusie gekomen dat dit anders en, in onze ogen, beter kan. Onze visie is:

Voetbal thema kanalen
Wij zullen zeker niet claimen dat alle beschikbare informatie terug te vinden is in onze browser. Daarom, mocht je van mening zijn dat er nog iets mist, dan is iedere voetbal liefhebber uitgenodigd mee te helpen om de WK 2006 browser nog completer maken. Overigens is de WK 2006 browser slechts de eerste van vele browsers rond het thema voetbal. Mocht iemand interesse tonen om een eigen voetbal browser te willen bouwen van bijvoorbeeld de favoriete club, stuur dan een mail naar [email protected]

Over FutiBall
Futiball zal diverse browsers publiceren rond het thema voetbal. Denk daarbij aan evenementen als het WK, maar ook de ere- of eerste divisie of de Champions League. Het is de ambitie van Futiball om dit op korte termijn ook in andere landen in Europa te introduceren. De WK 2006 voetbal browser is te downloaden op: www.futiball.com

Futiball zal diverse browsers publiceren rond het thema . Denk daarbij aan evenementen als het WK, maar ook de ere- of eerste divisie of de Champions League. Het is de ambitie van Futiball om dit op korte termijn ook in andere landen in Europa te introduceren. De WK 2006 voetbal browser is te downloaden op: Wij zullen zeker niet claimen dat alle beschikbare informatie terug te vinden is in onze browser. Daarom, mocht je van mening zijn dat er nog iets mist, dan is iedere voetbal liefhebber uitgenodigd mee te helpen om de WK 2006 browser nog completer maken. Overigens is de WK 2006 browser slechts de eerste van vele browsers rond het thema voetbal. Mocht iemand interesse tonen om een eigen voetbal browser te willen bouwen van bijvoorbeeld de favoriete club, stuur dan een mail naar [email protected] zal diverse browsers publiceren rond het thema . Denk daarbij aan evenementen als het WK, maar ook de ere- of eerste divisie of de Champions League. Het is de ambitie van Futiball om dit op korte termijn ook in andere landen in Europa te introduceren. De WK 2006 voetbal browser is te downloaden op: www.futiball.com

bron:futiball