Op 1 oktober 2005 werd het landelijke alarmnummer 0900-0245 voor dierenambulances operationeel. Sinds december 2004 is er uitbundig getest door diverse dierenambulances in heel Nederland, en hieruit is gebleken dat het nummer een zeer succesvol product is.

Het telefoonnummer is ontstaan doordat in Nederland ruim 90 dierenambulance organisaties actief zijn met meer dan 90 verschillende telefoonnummers, en vele dierenambulances hebben nog een kantoornummer en of een mobiele telefoon. De ergernis die men in het verleden had om snel een dierenambulance te bereiken is nu door dit landelijke alarmnummer opgelost. En krijgt men gelijk de goede dierenambulance aan de telefoon voor de regio waarin men zich bevindt, dus kan adequaat hulp worden geboden.

Door het landelijke alarmnummer 0900-0245 te bellen ontlast men juist het landelijke alarmnummer 112 of 0900-8844 van de politie/ambulance/brandweer.

Het 0900 nummer kost de beller à¢?¬0,35 cent per minuut, maar dan worden ze wel direct doorverbonden met de plaatselijke dierenambulance of ze worden door à©à©n van de professionele centralisten te woord gestaan, waarbij direct advies wordt geboden of eventueel doorverbonden met de juiste dierenambulance organisatie in Nederland. In iedergeval gaat er geen melding meer verloren.

De extra verdienste van het 0900 nummer komt geheel ten goede aan de dierenambulances om de telefoonstructuur in hun regio te verbeteren.

Deze ontwikkeling is mede mogelijk gemaakt door de EFD - Europese Federatie Dierenambulances, een organisatie die de belangen behartigd van onafhankelijke dierenambulances in Nederland.

bron:Europeese Federatie Dierenambulances