Op 4 november zal burgemeester Binderhagel in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag de geboortekoffer landelijk introduceren. Hij zal om 10.30 uur de geboortekoffer overhandigen aan staatssecretaris C. Ross. De trotse ouders van Joep Marcellus Carolina Petrus Peeters uit de gemeente Nuth zullen daarbij aanwezig zijn.

Geboortekoffer
President commissaris van De Geboortekoffer Headly Binderhagel zal op 4 november alle gemeenten kennis laten maken met dit unieke welkomstgeschenk. De gemeentes kunnen de Geboortekoffer uitreiken tijdens de geboorteaangifte. De koffers, magazines en het daaraan gekoppelde onderzoek vormen een systeem voor informatie en communicatie in de jeugdgezondheidszorg. De koffer bevat:
* opvoedings- en andere nuttige informatie voor ouders, vanuit gemeentelijke instellingen, thuiszorg en andere instanties. Tevens wordt er per gemeente verschillend vaak een klein welkomstgeschenk bijgesloten.
* Het O-magazine is een fraai tijdschrift met volop verzorgings- en opvoedingstips. Het eerste nummer van het O-magazine zit in de Geboortekoffer. Ouders ontvangen in de eerste levensjaren van hun kind tijdens het consultatiebureau regelmatig een nieuw nummer van het magazine. De magazines bevatten preventieve informatie en groeien mee in de leeftijd van de baby van 0 tot 4 jaar.
* Uniek is het onderzoek dat is gekoppeld aan dit project. Via dit onderzoek krijgen gemeenten en organisaties meer inzicht in wat de burger van hen verlangt en waarop het beleid gericht zou moeten zijn.

BNer Joep
Op 4 november zullen de ouders van Joep Peeters samen met burgemeester Binderhagel vertrekken vanaf het station in Nuth. Misschien gaat Joep, die op 29 september jl. is geboren, mee naar het landelijke perscentrum in Den Haag. Hij zal daar als BNer (Bekende Nuthenaar) de geschiedenis ingaan als een van de eersten die de koffer in ontvangst mocht nemen. De landelijke media kan dan verslag doen van wat de familie Peeters van de koffer vinden. Burgemeester Binderhagel overhandigde de koffer aan de mevrouw Peeters op 18 oktober en vroeg haar of zij hem naar Den Haag wilden begeleiden. Verrast door dit bezoek en na rijp overleg met haar man besloot de familie Peeters om mee te gaan. Ze stappen heel vroeg in de ochtend met de burgervader in de stoptrein richting Sittard om ruim voor 10.00 uur aan te komen met de sneltrein op Den Haag Centraal.

bron:Gemeente Nuth

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular