De Koninklijke Landmacht trekt à©à©n van de advertenties uit haar campagne voor de Landmachtdagen op 28 en 29 mei terug. Aanleiding vormen klachten die de landmacht de afgelopen dagen bereiken van verontruste burgers. Het betreft de advertentie waarin een jong kind te zien is met een helm op. Deze advertentie roept volgens de klachten een beeld op van kindsoldaten.  

Doel van de campagne is laten zien dat Landmachtdagen voor iedereen zeer de moeite waard zijn om te bezoeken, en niet alleen voor potentiële werknemers. Vandaar dat  foto's gebruikt worden van mensen die heel duidelijk niet in de wervingsdoelgroep vallen: een jongetje van vijf, een ouder echtpaar, een jongen in wit trainingspak. Om die reden is ook gekozen voor de slogan 'Iedereen is geschikt voor de Landmachtdagen' 
 
Het is niet de bedoeling van de Koninklijke Landmacht geweest een ongewenst beeld op te roepen en mensen daardoor onnodig te kwetsen. De landmacht heeft dan ook besloten om de betreffende advertentie onmiddellijk terug te trekken.  

bron:MinDef