Bram Som blijft scoren. Bij de World Athletics Final in Stuttgart, waarvoor hij een wildcard ontving, pakte de landmachtsergeant zaterdag 9 september het zilver op de 800 meter. In een tactische race liet hij 1.47.10 min noteren, waarmee hij slechts de Zuid-Afrikaan Mbualeni Mulaudzi (1.46.99 min) voor zich moest dulden. De Keniaan Wilfred Bungei legde beslag op brons in 1.47.22 min.

De Arnhemmer, begin augustus in Göteborg gekroond tot Europees kampioen, heeft een uiterst succesvol seizoen. Ondanks het feit dat hij snakt naar het einde, wist hij zich nogmaals voldoende op te laden. Alhoewel hij ingesloten raakte, wist hij op de laatste honderd meter toch sterk te finishen dank zij een voortreffelijke eindsprint.

"Het ging weer fantastisch. Honderd meter voor het einde zat ik klem. Ik had echter op het laatste stuk toch nog zoveel over dat ik, gebruikmakend van een gaatje, van plaats zeven naar twee kon sprinten. Een machtig gevoel", sprak Som na afloop euforisch.

Volgend weekend sluit hij in Athene zijn seizoen af met de World Cup finale waar teams uit verschillende continenten tegen elkaar strijden. "Daarna ga ik een poosje echt genieten; tijd aan mijn vrienden en familie besteden en andere leuke dingen doen waar ik in de rest van het jaar niet aan toe kom."

bron:MinDef