Al geruime tijd vragen de inwoners van de gemeente Langedijk om afdoende verkeersmaatregelen rond de Voorburggracht. Deze smalle historische straat slingert zich als een lint door de hele gemeente en vormt het hart van de aan een gegroeide dorpen. Vrijdagavond tegen half 7 was het weer eens zo ver. Een stevig ongeval waarbij drie auto's betrokken waren.

Omstreeks 10 voor half zeven 's avonds vond er op de kruising Voorbruggracht-Korteweide een aanrijding plaats waar drie auto's bij betrokken raakten. Een bestelbusje ging op zijn kant en de bestuurder raakte licht gewond.

De aanrijding ontstond toen de 23-jarige bestuurder van het bestelbusje, komend vanaf de Korteweide bij het oversteken van de kruising geen voorrang verleende aan en voor hem van rechts komende  personenauto bestuurd door een 43-jarige man uit Obdam. Door de botsing ging het busje op zijn kant en schoof door tegen een stilstaande auto aan de overkant van de weg, bestuurd door een 39-jarige man uit Broek op Langedijk. Hij had een 9-jarige zoontje bij hem in de auto die nogal geschrokken was. Hij werd door de politie werd getroost met een beer. De 23-jarige man moest voor onderzoek naar het ziekenhuis in Alkmaar maar mocht na behandeling naar huis. Alle auto's werden flink beschadigd weggesleept. Het overige verkeer werd geruime tijd opgehouden.

Bron: emea.nl