Persbericht

De term last minute is — ondanks het Engelse karakter — al ingeburgerd in Nederland en waar het eerst voornamelijk betrekking had op complete vakanties, is de markt langzaam aan het verschuiven, of beter gezegd verbreden. Want het fenomeen last minute is voor hotels enorm in opkomst. Mensen zijn massaal op zoek naar een leuk, maar ook goedkope hotelovernachting, die ze pas een aantal dagen voor hun vertrek willen boeken. De bestemming is hierbij niet eens zo belangrijk, maar meer de prijs is doorslaggevend.

Bedrijven spelen dan ook massaal in op het aanbieden van hotels voor leuke prijs, waar je in principe de dag erna al naar toe kan. Zo groeien dergelijke aanbieders als kolen uit de grond op dit moment, beaamt de website LastMinuteHotel.nl (LMH). Hier wordt dan niet specifiek ingegaan op een specifieke last minute aanbieding per stad, maar staat à©à©n hotel die dag centraal. Hier maken hotelketens als Van der Valk dankbaar gebruik van, die in principe iedere dag een andere locatie in de spotlight kunne zetten. Belangrijk is hierbij nogmaals de prijs van de overnachting en vaak dat de klanten in het eerste aankomende weekend er al van gebruik kunnen maken. Vandaar ook uiteraard de term last minute.

Ondanks dat de locatie hierbij niet de bepalende factor is, is er wel een aantal hoogvliegers, zoals http://www.lastminutehotel.nl/nl/amsterdam#mce_temp_url#, Valkenburg, maar ook buitenlandse bestemming als Barcelona en Parijs zijn goed mogelijk. En dan zit je niet in een stoffige 1 bij 1 kamer, maar het aanbod betreft vaak luxueuze hotels, die graag hun hotels voller willen krijgen.

Voor gemiddelde prijzen van rond de 25 euro per persoon per nacht kun je al een last minute hotel boeken voor zowel binnen als buitenland. Bij sommige dagacties blijft het niet alleen bij een overnachting, maar zit er ook een dagactiviteit bij, zoals het bezoeken van musea of pretparken.

Vroegtijdig een hotel reserveren? Dit is eigenlijk helemaal niet meer noodzakelijk en ook voor de portemonnee kan een last minute boeking een goed alternatief zijn.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform