Vrijdag 10 juni 2005 zal de spectaculaire opera Dido en Aeneas in premià¨re gaan op Fort Rijnauwen. Deze bijzondere bewerking van het 17e eeuwse meesterwerk van Henry Purcell wordt gebracht door Xynix Opera (XX) in samenwerking met het Carthago Barok Consort en kamerkoor PAdam in het kader van De Vrede van Utrecht.

Voor de premiere is al gebleken dat de opera een overweldigend succes is! De voorstellingen van volgende week zijn al nagenoeg uitverkocht. Wel zijn er nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor de voorstellingen van a.s. zondag 12 juni.

Dido en Aeneas speelt tot en met zaterdag 18 juni op de unieke buitenlocatie Fort Rijnauwen. Dit fort wordt speciaal voor Dido en Aeneas opengesteld voor het publiek. Het fort is door zijn bouwstijl en gaafheid uniek in ons land. De buitenkant en de omgeving van het slot is de ideale setting voor deze prachtige opera.

Als Dido verbannen wordt uit haar land, verovert zij door een een list de machtige stad Carthago. Ze roept hiermee de haat van de bevolking over zich af. Aeneas, gevlucht nadat zijn stad Troje vernietigd is, zoekt een nieuwe plek om een wereldrijk te stichten. Ze ontmoeten elkaar in de stad Carthago en worden hartstochtelijk verliefd.

De opera Dido en Aeneas wordt gebracht door Xynix Opera, die eerdere voorstellingen maakte waaronder Cyrano, de neus en het meisje, Romeo & Farida en barokopera King Arthur en Orfeo.

bron:Sold Out

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular