Leeuwarden – Diverse aanhoudingen door PostteamMet de aanhouding van zes verdachten heeft het Postteam (Politie Straatroven Team) van de politie Midden Fryslân een flink aantal zaken opgelost. Met de aanhouding op 18 juli van een 41-jarige inwoner van Leeuwarden heeft de politie een overval op een inwoner van Franeker opgelost.

De 39-jarige inwoner van Franeker werd op 10 juni beroofd in de Ayttasteeg te Leeuwarden. Het slachtoffer liep hierbij een gebroken arm op en een bebloed hoofd. Hij werd beroofd van zijn beurs met inhoud. De verdachte heeft de straatroof op de inwoner van Franeker bekend.

Door de aanhouding is tevens een aantal winkeldiefstallen opgelost. Ook zijn diverse bedreigingen opgelost. Zo werd een 37-jarige ondernemer uit Leeuwarden in de Spoorstraat met de dood bedreigd met een mes. De bedreiging vond 17 november 2004 plaats. De verdachte liep tegen de 37-jarige aan en dreigde vervolgens de man overhoop te steken. Hierbij was een 46-jarige medeverdachte, die over deze zaak afgelopen woensdag is verhoord in de Marwei. De man zit vast voor een straatroof.

De 41-jarige is verder gehoord voor het dealen in harddrugs. Hij bleek bewust ´verkeerde´ cocaïne verkocht te hebben, waardoor een 26-jarige inwoner van Leeuwarden behoorlijk ziek werd. Dit speelde zich af begin 2005. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van poging doodslag. Er zijn op voor dit feit geen andere aangiften binnengekomen. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

Van de zaak in de Ayttasteeg is bekend dat er nog een tweede verdachte bij betrokken is. Dit is een 48-jarige inwoner van Leeuwarden. De man, die gedetineerd zat in Groningen en niet terug is gekomen van verlof, is vrijdag 29 juli aangehouden in de Leeuwarder binnestad.

Op 11 juli werd in Groningen een 34-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor heling. Hij is aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof, gepleegd op 27 juni, op de Eenhoorn te Leeuwarden. Een 47-jarige inwoner van Leeuwarden is toen van zijn fiets geslagen, waarna de verdachte er met de fiets en de tas van het slachtoffer vandoor ging. Het spoor leidde naar een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. Deze verdachte moet nog worden aangehouden.

Op 19 juli werd in Leeuwarden een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor betrokkenheid bij verschillende strafbare feiten. Zie hiervoor ook de politieberichten van 25/06 09.00 uur t/m 26/06 13.00 uur De politie had de man al eerder aangehouden op 25 juni. De man is toen achterna gezeten door de politie. Bij de Willemskade sprong de man in de gracht en zwom naar de overkant. Hij kon worden aangehouden, is vervolgens gehoord en daarna in vrijheid gesteld. De aangever bleef onbekend. Later heeft de aangever zich alsnog gemeld. Het bleek een 28-jarige prostituee uit de Dominicaanse Republiek te zijn. Zij was door de verdachte beroofd op de Weaze en de vrouw heeft hiervan aangifte gedaan.

De verdachte wordt tevens verdacht van een gewelddadige beroving in de Prinsentuin op 23 juni. Daar werd een 35-jarige inwoner van Dokkum ´s morgens vroeg beroofd van enkele honderden euro´s. Bij deze overval werd door de verdachte het slachtoffer het mes op de keel gezet. Ook is de man betrokken geweest bij een inbraak in een school aan de Brandemeer op 11 mei 2005. Ook een inbraak op 15 februari 2002 werd door hem gepleegd. Bij deze inbraak werd DNA-materiaal aangetroffen, hetgeen een match opleverde met de verdachte. Hetzelfde is het geval met een inbraak in een woning in de Grote Kerkstraat op 29 december 2001. De verdachte is voorgeleid bij de rechter-commissaris en is in bewaring gesteld.

Op 30 juni werd aangifte gedaan door een 40-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij was in de Grote Kerkstraat bijna voor de sokken gereden door een auto. Hierbij ontstaat onenigheid. Uit de auto stappen twee personen. Over en weer vallen er klappen. Hier raakt de aangever zijn gsm kwijt, deze wordt opgepakt door een inzittende van de auto en de twee gaan er vandoor. Het kenteken was gelukkig genoteerd. Aan de hand hiervan konden de twee verdachten worden aangehouden. Op 12 en 13 juli werden beide verdachten, 23 en 24 jaar, beiden woonachtig in Leeuwarden, aangehouden. De twee zijn na verhoor en bekentenis in vrijheid gesteld. Hen wordt mishandeling, heling en diefstal ten laste gelegd.

Bron: Politie FryslânComments are closed.
%d bloggers liken dit: