Toevoeging - Uit de verklaringen van de verdachte blijkt dat hij op zondag 26 en maandag 27 juni waarschijnlijk ook valse meldingen heeft gedaan. Voor de melding op maandag is er in Leiden zelfs een helikopter ingezet. Tegen de verdachte wordt een civiele procedure ingezet. Daarnaast zal het korps proberen de kosten op hem te verhalen.

De politie heeft op woensdag 29 juni in de nacht een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. Even voor 23.30 uur werd gemeld bij de politie dat twee mannen aan de zijde van het Ankerpark ruzie met elkaar hadden gehad. Een van hen zou door de ander beschoten zijn en gewond liggen. Bij de melding werd tevens een signalement van de dader gegeven. De politie is hierna met meerdere eenheden met kogelwerende vesten naar de genoemde locatie gegaan. Deze werd afgezet waarna er werd gezocht naar het slachtoffer.

In de omgeving werden agenten aangesproken door een man die later de melder bleek te zijn. De man gaf nadere informatie over de locatie waar het slachtoffer zou liggen. De politie trof daar echter geen bloedsporen, een slachtoffer of andere aanwijzingen aan en vermoedde daarom een valse melding. Nadat de bandopname van de meldkamer was beluisterd werd de man herkend die ter plaatse de politie informatie gaf over de precieze locatie. De man, van wie de gegevens waren genoteerd, werd hierna aangehouden.

Bron: Politie Hollands Midden