Leiden – Politie houdt winkeldieven aanDe politie hield woensdag 13 juli vier verdachten van winkeldiefstal aan. Rond 14.40 uur pleegden een 17-jarige in Hoensbroek verblijvende man en een 18-jarige vrouw uit Leiden bij een drogisterij aan de Haarlemmerstraat vermoedelijk winkeldiefstal. Personeel zag dat ze iets weghaalden bij de make-up afdeling. Een personeelslid zette de achtervolging op het tweetal in en waarschuwde de politie. Deze hield de twee in de Groenesteeg aan. Er werden geen make-up spullen bij het tweetal gevonden. De Leidse werd dan ook weer op vrije voeten gesteld. De man uit Hoensbroek had nog een vonnis openstaan van 21 dagen. Daarnaast bleek zijn verblijfsvergunning in Nederland verlopen te zijn. Hij blijft ingesloten.

Een 31-jarige man uit Leiden rekende rond 18.55 uur bij een supermarkt aan de Stationsweg een blikje frisdrank niet af. Dit werd gezien door de beveiligingsmedewerker van de zaak die de man ophield en overdroeg aan de gebelde politie. De man die werd aangehouden voor deze winkeldiefstal ging toen over tot het beledigen en bedreigen van de agenten. Hij heeft de nacht in een cel doorgebracht. Vandaag is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en bedreiging van een ambtenaar in functie en winkeldiefstal.

Koud anderhalf uur later was het weer raak. Een 46-jarige man uit Amsterdam stal bij een supermarkt aan de Stationsweg kaas. De bedrijfsbeveiliger greep in en schakelde de politie in. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Bron: Politie Hollands MiddenComments are closed.
%d bloggers liken dit: