Maandagavond 1 mei is bij een firma aan de Industriestraat  te Arnhem een stelling met daarop een aantal gevaarlijke stoffen omgevallen. Daarbij raakte een vat met ammonia en een vat met zwavelzuur lek. Niemand is in aanraking met deze vloeistoffen gekomen. Er is niemand gewond geraakt en er is geen gevaar ontstaan voor de omgeving.
Rond 21.30 uur kwam bij de alarmcentrale van de brandweer Gelderland Midden een automatische brandmelding binnen. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat er geen brand was, maar een lekkage van gevaarlijke stoffen. Omdat op dat moment niet bekend was welke stoffen en hoeveelheden daarvan bij het incident waren betrokken werden de nodigde voorzorgsmaatregelen getroffen. De bij de brandweer bekende “gaspakprocedure” werd opgestart waarmee voldoende beschermende middelen (gaspakken, ademlucht apparatuur, meetinstrumenten) ter plaatse kwamen. De beschermde brandweermensen werden vervolgens, onder leiding van speciaal opgeleidde brandweerofficieren, ingezet om het incident te verhelpen. Metingen wezen daarbij uit dat alleen in het gebouw sprake was van vrijgekomen, gevaarlijke dampen.
Naast hulpverleners van de regionale ambulance voorziening en politie zijn bij dit incident de brandweerkorpsen van Arnhem, Ede, Rijnwaarden en Zetten ingezet. Deze korpsen worden conform een standaard procedure gealarmeerd voor ongevallen met gevaarlijke stoffen, waarbij gaspakken moeten worden gebruikt. De brandweer die met 15 voertuigen en ca. 50 personen aanwezig was, is rond 03.00 uur teruggekeerd naar de kazernes. Over de oorzaak en mogelijke schade is niets bekend.
Bron:Hulpverlening Gelderland Midden

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular