Vrijdagavond ontstond er een grote lekkage bij de aanleg voor de ijsvloer op het toneel van het Muziektheater voor de ijsshow Sleeping Beauty On Ice. Op drie plaatsen in de 15 km lange koelbuis spoot de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat de ijsvloer op het vriespunt blijft, hoog de lucht in door het Muziektheater. De bouwploeg van de ijsvloer werkte de hele nacht door om het lek te repareren en de ijsvloer op tijd gereed te hebben voor de premià¨re zaterdagavond.

Alles was vrijdagavond gereed om de 6000 kilo gemalen ijs, afkomstig van de visafslag in Urk, te verwerken in de ijsvloer waar zaterdagavond de schaatskampioenen van de Imperial Ice Stars hun premià¨re op beleven. Na het storten van het ijs ging het echter spoedig mis en ontstonden de lekkages in de koelbuizen. Deze koelbuizen staan onder grote druk (3 bar) om de 2500 liter koelvloeistof door het systeem te kunnen pompen, een kleine lekkage heeft dan ook meteen grote gevolgen. De lekkages zijn opgespoord en de crew werkte de hele nacht door om de ijsvloer met 14.000 liter water laagje voor laagje op te bouwen.

Joop van den Ende Theaterproducties brengt de ijsshow Sleeping Beauty On Ice van 2 tot en met 24 juli exclusief in het Muziektheater in Amsterdam. Op de muziek van Tsjaikovski, voert het toonaangevende internationale gezelschap Imperial Ice Stars schaatsend het beroemde sprookje van Doornroosje op. Het sprookje voor jong en oud wordt verteld door Mies Bouwman.

Sleeping Beauty On Ice toert succesvol door Australië, Azië en Europa. De persreacties zijn overal ter wereld zeer lovend. The Wellingtonian : 'Perfecte show op ijs betovert - adembenemende prestaties ' dit is een show van wereldklasse.'The Australian: 'Weinig voorstellingen bieden à©cht amusement voor jong en oud, Sleeping Beauty maakt die belofte wel waar.' Sunday Mail:'Hier zijn kosten noch moeite gespaard: weelderige kostuums, rijke decors, prachtig lichtontwerp, artistiek meesterschap, magnifieke muziek, fysieke topprestaties en een heerlijke vertelling. Deze show kan zich met de beste meten.' New Zealand Herald: 'Een heerlijk avondje uit - een perfecte productie.'

bron:Van den Ende