Vandaag zijn door de rechter-commissaris in Rotterdam twee personen in bewaring gesteld, die verdacht worden van de vermoedelijke levering van 10.000 liter aceton. Aceton is een grondstof, die wordt gebruikt voor de productie van verdovende middelen. Een derde persoon is na verhoor heengezonden.

De verdachten zijn afgelopen dinsdag door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst - Economische Controledienst (FIOD-ECD) aangehouden. Tegelijkertijd zijn in een woning en twee bedrijfspanden in Rotterdam doorzoekingen verricht, waarbij administratieve bescheiden in beslag zijn genomen.

Uit onderzoek kwam naar voren dat een ondernemer 10.000 liter aceton bij een chemisch bedrijf had besteld. De aceton, verpakt in jerrycans van 20 liter, werd verspreid over meerdere dagen in december 2004 in Rotterdam afgeleverd.

Op 21 januari 2005 trof de politie Rotterdam Rijnmond soortgelijke jerrycans aan onder de Dintelhavenbrug in Rotterdam. Deze jerrycans bevatten vervuilde aceton. Op dit moment wordt onderzocht of deze jerrycans afkomstig zijn van de geleverde partijen jerrycans.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

bron:OM