Limburg-Noord – Politie houdt zes winkeldieven aanDe politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal zes personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

District Venlo

Beveiligingspersoneel van een winkel aan de Straelseweg in Venlo heeft donderdagmiddag een 58-jarige vrouw uit het Duitse Wurselen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze wilde onder andere decoratiemateriaal ter waarde van enkele euro´s meenemen zonder te betalen. Ze werd betrapt waarna de gewaarschuwde politie haar heeft meegenomen. De vrouw kreeg een boete van 125 euro opgelegd.

De politie heeft woensdag in een winkel aan de Straelseweg in Venlo een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij wilde etenswaren meenemen zonder te betalen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

District Venray
De politie heeft vrijdagmiddag in een winkel aan de Grotestraat in Venray een 14-jarig meisje uit Boxmeer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze wilde schoenen stelen en werd daarbij betrapt. Bij haar was een 15-jarige vriendin uit Langenboom. Onderzoek van de agenten wees later uit dat zij ook schoenen had gestolen uit een andere winkel in Venray, waarna zij ook is aangehouden. Verder bleek op het bureau dat ze samen met twee andere vriendinnen (een 14-jarig meisje uit Afferden en een 15-jarig meisje uit Bergen) op vijf winkeldiefstallen hadden gepleegd in het centrum. Daarbij werden onder andere truitjes gestolen. Deze twee meisjes zijn vervolgens ook verhoord. De totale waarde van de buit bedroeg enkele tientallen euro´s. De zaak wordt voor alle vier de meisjes afgehandeld via een Halt-procedure.

District Roermond
Agenten hebben vrijdagmiddag een 36-jarige man uit Reuver aangehouden in een winkel aan de Greswarenstraat in Reuver. Hij had geprobeerd om een pakje sigaretten te stelen maar werd daarbij betrapt. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft woensdagmiddag een 37-jarige man uit Zuidlaren aangehouden die kleding wilde stelen uit een winkel aan het Munsterplein in Roermond. Hij werd betrapt toen het alarm van de detectiepoortjes afging. Agenten hebben hem aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten omdat hij dronken was. Hij kreeg een boete van 125 euro opgelegd.

Bron: Politie Limburg-NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: