De politie heeft in het afgelopen weekend op diverse plaatsen alcoholcontroles gehouden en hierbij zijn meerdere weggebruikers betrapt op het rijden onder invloed. Bij een controle door leden van het Verkeershandhavingsteam werden 681 bestuurders staande gehouden en met behulp van een blaasproef gecontroleerd. Hierbij werden vier overtreders voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Een 42-jarige automobilist uit Blerick kreeg een rijverbod van acht uur, een 24-jarige bestuurder uit Steyl moest zijn auto drie uur laten staan, even als een 37-jarige inwoner van Venlo. Een 27-jarige beginnend bestuurder moest twee uur wachten voordat hij voldoende ontnuchterd zou zijn om zijn auto weer te mogen besturen. Elders in de regio werden ook alcoholgebruikers op de weg aangetroffen.
Blerick - In Blerick op de Antoniuslaan werd een 43-jarige vrouw van de weg gehaald en aan een ademanalyse onderworpen. Zij kreeg een rijverbod van negen uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Omdat de vrouw in 2003 ook al eens werd geverbaliseerd voor hetzelfde feit, is voor haar een aanvraag procedure conform artikel 130 Wegenverkeerswet gestart. Dat houdt in dat een onderzoek kan worden gedaan naar haar geschiktheid om een voertuig te besturen.
Venlo - Op de Korenbloemweg in Venlo werden de inzittenden van een personenauto gecontroleerd, waarbij bleek dat er door hen zowel hennep als alcohol was gebruikt. De bestuurder, een 23 –jarige man uit Venlo, werd na een blaasproef op straat aan een ademanalyse onderworpen. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. De inzittenden hadden elke een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich, die in beslag werden genomen.
Op de Krefeldseweg werd een 62-jarige inwoner van Venlo gecontroleerd. Hij moest zijn auto zes uur laten staan voordat hij voldoende ontnuchterd zou zijn.  Op de Grote Kerkstraat werd een 19-jarige snorfietser uit Venlo staande gehouden en na een blaasproef overgebracht naar het bureau. Hij blies positief en kreeg een rijverbod van vijf uur.
Velden - In Velden werd op de Jan Verschurensingel een 21-jarige inwoner van Velden gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed en moest zijn auto twee uur laten staan.

Weert - Een 39-jarige automobilist uit Kleine Brogel (B) werd op de Kazernelaan staande gehouden en bleek onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.
Roermond – Een alcoholcontrole op de Willem II singel bleek voor een 27-jarige inwoonster van Roermond verkeerd uit te pakken. De vrouw bleek onder invloed van alcohol achter het stuur van haar auto te zitten en kreeg een rijverbod van 10 uur.
Echt – In Echt werd op de Nieuwe Markt een 20-jarige inwoner van Elsloo staande gehouden en gecontroleerd. Hij bleek onder invloed en kreeg een rijverbod van vier uur.
Venray – Een 30-jarige inwoner van Venray moest blazen op de Leunseweg. Daar bleek dat hij onder invloed was en na een ademanalyse aan het bureau moest hij zijn auto vijf uur laten staan.
Oostrum – Bij een alcoholcontrole aan de Deurneseweg in de omgeving van de discotheek, werden acht overtreders aangetroffen. De politie controleerde in de nacht van zaterdag op zondag het verkeer op de Deurneseweg en liet alle automobilisten blazen. Hierbij werden de acht onder invloed zijnde weggebruikers van de weg gehaald. Onder hen bleken twee beginnende bestuurders te zijn, wat hen een aantekening op hun rijbewijs oplevert.
 
bron:Politie Limburg-Noord