Zondagmiddag heeft de politie op de A76 een 47-jarige inwoner van Neckarsulm (D) aangehouden omdat de man stomdronken achter het stuur van zijn vrachtauto zat.De man bracht samen met een andere vrachtwagenchauffeur de nacht van zaterdag op zondag door op de parkeerplaats “Het Langveld” aan de A76 bij de Duitse grens. Beiden dronken daar een onbekende hoeveelheid bier.

Omstreeks 12:30 uur de volgende ochtend vertrokken de twee vrachtwagens richting Geleen, waarbij de man uit Neckarsulm als tweede wagen reed. Tijdens de rit ontdekte de voorop rijdende chauffeur dat de vrachtauto van zijn collega sterk slingerde. Een andere automobilist had dit ook opgemerkt en hij waarschuwde de politie. Op het moment dat het de bestuurder van de eerste vrachtauto lukte zijn collega op de afrit in Spaubeek te doen stoppen, arriveerden enkele politiemensen.
De chauffeur uit Neckarsulm viel bijna uit zijn cabine, was nagenoeg niet aanspreekbaar en viel in slaap nadat hij in een politieauto was geplaatst. Hij verkeerde in kennelijke staat van dronkenschap. In zijn toestand was hij niet in staat een blaastest uit te voeren. De man werd ingesloten en was zondagavond om 23:50 uur nog niet in staat een verklaring af te leggen. Hij heeft dan ook de verdere nacht in het politiebureau doorgebracht.Maandagmorgen verklaarde de man dat hij slechts één flesje bier had gedronken. Verder zei hij enkele tabletten te hebben geslikt in verband met zijn rugpijn. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
 
bron:Limburg-Zuid