Met de aanhouding van zeven jongens in de leeftijd van 15 tot 20 jaar uit Hoensbroek heeft de politie een aantal autodiefstallen opgelost, die de afgelopen maanden in Hoensbroek en omgeving werden gepleegd. De politie kwam de jeugdigen op het spoor toen in oktober 2005 één van hen op heterdaad werd aangehouden bij de diefstal van een personenauto.

Deze aangehouden verdachte was een van de twee 17-jarigen van een groep, die verder bestond uit één 15-jarige, twee 18-jarigen en een jongen van 20 jaar. Nadat in januari 2006 een tweede verdachte werd aangehouden in verband met de diefstal van een bromfiets, werden achtereenvolgens de overige verdachten aangehouden. Met de aanhouding eind februari 2006 van de 20-jarige Hoensbroekenaar, die als hoofdverdachte wordt gezien, sloot de Heerlense districtsrecherche dit onderzoek af.
De autodiefstallen werden  gepleegd tussen september en december 2005 in Hoensbroek, Brunssum en Nuth. De auto's werden na een tijdje weer achtergelaten, terwijl in één geval de auto in brand werd gestoken.

Een van de twee 17-jarige verdachten wordt ook verantwoordelijk gehouden voor het stelen van een bromscooter en twee fietsen en een inbraak in een vrachtauto. Alle aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de officier van justitie. De 20-jarige zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De overigen zijn weer in vrijheid gesteld.
 
bron:Politie Limburg-Zuid