Met de aanhouding van zes verdachten heeft de politie een overval op een 64-jarige inwoner van Brunssum opgelost. De overval vond plaats op 31 augustus 2006 in de woning van het slachtoffer aan de Peerdendries in Brunssum. De man verkocht sieraden vanuit zijn woning.

Die bewuste dag kwamen drie potentiële kopers de woning binnen en overvielen de man. Hij werd geslagen waardoor hij op de grond terechtkwam. Het slachtoffer raakte licht gewond en moest zich onder dokters behandeling stellen. De daders namen juwelen ter waarde van 20.000 Euro mee.
De politie startte meteen een grootscheeps onderzoek. Dat onderzoek leidde woensdagmorgentot de aanhouding van zes verdachten. Het gaat om twee vrouwen van 21- en 22 jaar oud en vijf mannen, tussen de 20- en de 27 jaar oud, allen afkomstig uit Heerlen. Een zevende verdachte uit Landgraaf is nog voortvluchtig.
Ook zijn in vijf woningen waarin de verdachten zich bevonden onder leiding van de rechter-commissaris doorzoekingen gedaan en hierbij werden diverse goederen in beslag genomen. De relatie tussen deze goederen en de gepleegde overval en het aandeel van de verschillende verdachten in de overval wordt nog onderzocht.
Bij de actie van woensdagmorgen heeft de politie 20 rechercheurs ingezet. Tien rechercheurs zullen de zaak verder onderzoeken.

bron:Politie Limburg-Zuid