De politie heeft onlangs met de aanhouding van twee vrouwen en een man zo’n 20 vernielingen van auto’s in Venray en omgeving opgelost. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit Venray, een 20-jarige vrouw uit Blerick en een 18-jarige man uit Horst. De vernielingen werden allemaal op 12 november 2005 gepleegd in Venray, Overloon, Holthees, Horst, Leunen en Blerick. De dag erna deden ze vervolgens een valse aangifte.

De zaak begon 12 november toen de 22-jarige vrouw uit Venray iemand een hak wilde zetten door de ruiten van de auto van deze persoon in te slaan. Dit deed ze samen met de twee andere verdachten. Toen dit gebeurd was, dachten ze dat dit misschien op zou vallen waarna ze de ruiten van zes willekeurige auto’s in Venray vernielden. Vervolgens gingen ze naar Overloon en Holthees waar ze ook twee auto’s vernielden. Ook in Horst en Blerick werden auto’s vernield. In totaal gaat het om de autoruiten van zo’n 20 auto’s.
De dag erna, 13 november, werden ze bang dat iemand hun had gezien met de auto waar ze het spoor van vernielingen mee hadden aangericht. Deze auto werd vernield en gedumpt in een bos in Meterik. Daarvan deden ze een valse aangifte bij de politie. Ze meldden namelijk dat deze was gestolen.
De politie stelde een onderzoek in waarna de verdachten in beeld kwamen en de vernielingen uiteindelijk zijn opgelost. De verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld en moeten zich voor de rechter verantwoorden.
 

bron:Politie Limburg-Zuid