Op zondagavond 22 januari 2006 vonden er in Maastricht twee straatroven plaats. De eerste gebeurde omstreeks 20.20 uur op de Breulingstraat. Daar werd een 19-jarige studente die in Lafelt (B) woont, overvallen door een nog onbekende Marokkaanse vrouw, die een witte of roze hoofddoek droeg. Bij deze straatroof was de buit een mobieltje.

Op het moment dat het slachtoffer aan het bellen was, probeerde de dader de telefoon uit haar handen te grissen. De dader stak daarbij meerdere keren met een schroevendraaier in de richting van het slachtoffer. Deze raakte daardoor niet gewond. Door de confrontatie liep de vrouw wel enkele striemen in haar gezicht op. De dader wist met het mobieltje weg te rennen in de richting van de Maagdendries.
De tweede beroving vond plaats omstreeks 23.15 uur op de Sint Servaasbrug. Daar was een 29-jarige inwoonster van Maastricht het slachtoffer. De vrouw raakte licht gewond aan haar linker knie. Zij reed op haar fiets, toen zij plotseling omver werd geduwd door de duopassagier van een bromfiets, die van achteren naderde. De vrouw kwam te vallen waardoor de duopassagier kans zag de tas van de vrouw uit haar fietstas te pakken. Het tweetal op de bromfiets verdween vervolgens in de richting van de Wyckerbrugstraat. Van hen ontbreekt elk spoor. Het slachtoffer liep bij de beroving een pijnlijke knie over.
 
bron:Politie Limburg-Zuid