De programmering van de 25e editie van Parkpop is definitief bekend. De laatste namen die toegevoegd zijn aan de line-up van deze jubileumeditie zijn: Ali B., Within Temptation, Relax, Zita Swoon, Thomas Dybdahl en een speciaal voorproefje op de Haagse Beatnach. Elvis Costello & The Imposters, De Dijk, Gabriël Rios, Killing Joke, Fish en Tokyo Ska Paradise Orchestra waren reeds bevestigd.

De Haagse Beatnach, die dit jaar precies 25 jaar geleden plaats vond, is een opvallende naam in de line up. Om alvast een voorproefje te geven van wat er op 17 september in De Uithof te gebeuren staat, treedt een groot aantal coryfeeën van weleer op tijdens het onderdeel Haagse Beatnach op Parkpop. Een dikke drie kwartier lang Haagse pophistorie op het podium, met optredens van Mariska Veres (shocking Blue), Frans Krassenburg (Golden Earrings, Nicko Christiansen en John LeGrand (Livin' Blues), Hans van de Toorn en Fred de Wilde (Hu And The Hilltops) en Theo van Es (The Shoes). Alsof dat nog niet genoeg was, wordt er ook nog eens een blik Special Guests opengetrokken: Rob Bolland (Bolland & Bolland), Jody Pijper (Cashmere, Rainbow Train), Polle Eduard (Tee Set, After Tea), Rowin Schumm (Lichter Laaie), Johnny Lion (Jumping Jewels), Evert Nieuwstede (Urban Heroes) en last but not least, de Godfather van de Indorock, mister Andy Tielman (Tielman Brothers).

Het popfestival Parkpop viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. In de 25 jaar van haar bestaan is Parkpop uitgegroeid van een kleinschalig feestje naar het grootste eendaagse, gratis toegankelijke popfestival  van Europa. In 1981 startte Parkpop met à©à©n podium en 15.000 bezoekers; inmiddels is Parkpop een festival met internationale uitstraling, drie podia en enkele honderdduizenden bezoekers. Na de succesvolle editie in 2004 met grote namen als The Stranglers, The Von Bondies, Outlandish en Beth Hart, maakt het Zuiderpark in Den Haag zich op voor een spiksplinternieuwe editie.

Het is inmiddels traditie dat op de dag voor Parkpop het lokale popfestival Haags Pop Podium LIVE wordt gehouden in het Openluchttheater Zuiderpark. Op een steenworp afstand van het Parkpopterrein treden zaterdag 25 juni negen veelbelovende Haagse bands op.

Naast de programmering op Green- en Yellowstage kan het publiek ook in 2005 weer kennis maken met het nieuwste aanstormend muziektalent op Locals Only Stage. Op dit podium spelen in een non-stop programmering: de zes winnaars van de regionaal uitgeschreven competitie van de Haagse Hogeschool en TV West en zes acts van de Dommelsch Locals Only verkiezing in het muziekblad LiveXS. Daarnaast hebben de twee prijswinnaars van de Grote Prijs van Nederland 2004 zich al zeker gesteld van een plaats op het podium: Lemonseven (Pop/Rock) en Typhoon (R&B-Hiphop).

bron:Ducos/ACR