Zaterdag 11 juni organiseert het Spaarne Ziekenhuis Hoofddorp van 10.30 tot 15.30 uur een Open Dag voor iedereen die alvast een kijkje wil nemen in het nieuwe ziekenhuis. Om 11.00 uur is de officiële opening van de polikliniek kindergeneeskunde. Die wordt verricht door Bennie Broek, het character van recreatiepark Linnaeushof. De officiële opening van het gehele Spaarne Ziekenhuis is najaar 2005.

Recreatiepark Linnaeushof wil uit maatschappelijke overtuiging een bijdrage leveren aan de polikliniek kindergeneeskunde; het Spaarne Ziekenhuis had de wens de nieuwe kinderpoli kindvriendelijker te maken. Daarom heeft Linnaeushof de kinderpoli onder meer speelgoed, computers, kindermeubilair, boeken, mooie schilderijen en een beschildering geschonken.

Aan het begin van de Open Dag, om 11.00 uur, opent Bennie Broek de polikliniek kindergeneeskunde. Hij geeft daarmee ook het officiële startsein voor een speurtocht langs de diverse poliklinieken. Het is mogelijk testjes te doen, er zijn diverse leuke activiteiten en er is zelfs een nagebouwde operatiekamer. Na afloop krijgt ieder kind een kleine attentie van het ziekenhuis en van Linnaeushof. Het recreatiepark stelt bovendien een extra prijs beschikbaar. De prijswinnaar ontvangt hierover thuis bericht. Kinderen die met Bennie Broek op de foto willen, kunnen tot 12.30 uur terecht op de kinderpoli. De foto's zijn na afloop te zien op www.linnaeushof.nl.

Linnaeushof in Bennebroek is de grootste speeltuin van Europa. Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties trekt het jaarlijks ruim driehonderdduizend bezoekers.

bron:Linnaeushof