Radio Nederland Wereldomroep, RTV Rijnmond en RTV Noord-Holland zenden op zondag 14 mei tussen 20.00 en 23.00 uur gezamenlijk een radioprogramma uit onder de titel Watersnood in Suriname. De marathon-uitzending is bedoeld ter ondersteuning van de inzamelingsactie van de gezamenlijke hulporganisaties. 'Watersnood in Suriname' is via extra kortegolffrequenties zowel in Suriname als in Europa te beluisteren en op FM in Noord-Holland en de regio Rijnmond.  Via satellietverbinding met de Wereldomroep zenden ook lokale partnerstations in Suriname het programma uit: Radio 10, ABC, Rapar-The Hot One, Radio Noer en Radika in Paramaribo, alsmede Rasonic in Nieuw-Nickerie.

In het radioprogramma wordt geschakeld vanuit de Wereldomroepstudio in Hilversum naar de studio's in Amsterdam, Rotterdam en Paramaribo, waar deskundigen en ooggetuigen zich buigen over de oorzaken en de gevolgen van de watersnood. Verslaggevers in het verstromingsgebied geven de laatste stand van zaken. Via een directe verbinding met Hotel Arena in Amsterdam worden de luisteraars op de hoogte gebracht van de grote inzamelingsactie die op datzelfde moment op televisie wordt gehouden. Ook de Surinaamse emeenschap in Nederland komt uitgebreid aan het woord. Hoe beleven zij de ramp? En natuurlijk aandacht voor de benefietwedstrijd van de Suriprofs, die eerder die dag wordt gespeeld.
Extra frequenties
De Wereldomroep zendt het radioprogramma wereldwijd uit via satelliet, en in Suriname (inclusief het rampgebied) en Europa via kortegolf. De extra kortegolffrequenties zijn:
Suriname: 15530 kHz:
West-Europa: 6035 kHz:
Zuid-Europa, Canarische Eilanden, Noord-Afrika, Midden-Oosten: 9695 kHz + 9895 kHz:
Geld overmaken vanuit het buitenland
Nederlanders in het buitenland kunnen ook op giro 797 storten. Hoe zij dat kunnen doen, kunnen zij lezen op www.wereldomroep.nl in het speciale dossier 'Overstromingen Suriname'.
bron:Wereldomroep