LLiNK, is vanaf vandaag de nieuwe naam van DeNieuweOmroep Nàºtopia. Met de naam wordt beoogd niet alleen de mate van betrokkenheid van de programmamakers bij maatschappelijke thema's en misstanden te verwoorden, maar ook anderen daarbij actief te betrekken.

LLiNK is ontstaan uit een fusie van DeNieuwe Omroep met de omroep Nàºtopia en zal vanaf september als nieuwe publieke omroep met 8 vernieuwende programma's komen op Radio 1, 3FM, 747 AM en Nederland 3. LLiNK wordt de publieke omroep die staat voor spannende programma's gericht op de praktische idealist op het gebied van mondiale verhoudingen, natuur & milieu, mensen- en dierenrechten. LLiNK start met haar eerste radio-uitzendingen op 2 september en komt dan op 22 september met de eerste TV programma's. Daarnaast zal LLiNK op internet een platform bieden waarop luisteraars, kijkers en leden kunnen meedenken en reageren op uitzendingen, maar ook zelf programma's of reportages kunnen uploaden. LLiNK zal in tegenstelling tot de huidige omroepen niet vooral aanbod gericht zijn maar juist vraaggericht werken en op die manier de zendmachtiging delen met haar leden. Enkele programma's die LLiNK nu in ontwikkeling heeft zijn: De Milieuridders, een programma met Rob Muntz en Paul Jan van de Wint op Nederland 3. MoveYourAss, een praktisch idealistisch jongerenprogramma op Nederland 3 en 3FM en de Geitenwollensokkenshow met Francisco van Jole op radio 1.

De MilieuRidders
'Met het nieuwe TV programma De MilieuRidders wil LLiNK een toonaangevend programma maken dat dieren, natuur & milieu weer op de agenda zet', aldus Rob Muntz. 'Voor consumentenzaken heb je Radar, op gebied van de showbiz heb je RTL boulevard en op gebied van dier, natuur en milieu krijgen we De MilieuRidders.' Het programma behandelt de onderwerpen luchtig maar ook met diepgang. De vormgeving is een knipoog naar gossip programma's als RTL Boulevard en SBS shownieuws. Muntz en Van de Wint vormen met hun methode van interviewen en manier van programma maken de rode draad van het programma. Zij hebben de presentatie in handen en nemen tevens om en om inhoudelijke items ter hand. Het programma kan gaan over een kattenopvang waarover de hele buurt klaagt maar schroomt niet ook de onverdoofde castratie van biggetjes van alle kanten te belichten. De onderwerpen die aan bod komen en de invalshoeken die hierbij gekozen worden, zullen de kijker keer op keer verrassen.

MoveYourAss
MoveYourAss wordt het jongerenproject van LLiNK. Jongeren trekken voor het programma de wereld in om andere jongeren te inspireren de wereld te verbeteren op gebied van mondiale verhoudingen, mensenrechten, duurzame ontwikkeling en dierenrechten. Voor de presentatie van MoveYourAss is LliNK op zoek naar jong aanstormend talent. Op dit moment vinden screentests plaats met verschillende jonge nieuwe presentatoren voor op TV en op 3FM.

De Geitenwollensokkenshow
Op radio 1 komt LLiNK onder andere met de Geitenwollensokkenshow die het verbeteren van de wereld een andere geur en kleur verschaft. Francisco van Jole ontvangt in dit programma wekelijks een gast met wie hij praat over zijn of haar persoonlijke idealen en drijfveren. Met de gast wordt naast het persoonlijke verhaal ook het grote en kleine wereldnieuws doorgenomen. Een kritische luisteraar volgt als 'Geweten' het hele programma en kan live per telefoon inbreken en commentaar geven op het verloop van het interview of de items. Ook legt het geweten de gast langs de idealistische meetlat.

bron:DNO