De rijsttafel is een culinaire erfenis van het koloniale verleden van Nederland en is in de loop der tijd een internationaal begrip geworden. In zijn nieuwe boek Lonny.s Rijsttafel vertelt Lonny Gerungan over de historie en het ontstaan van de rijsttafel. Hij legt uit hoe een authentieke rijsttafel wordt samengesteld, welke gerechten er dienen te worden geserveerd en welke de ideale combinaties vormen voor een geslaagd rijsttafeldiner.  

Ook vertelt Lonny Gerungan in zijn nieuwe boek over de mysteries waarmee de rijsttafel wordt omgeven. Zo is het raadzaam om nooit met dertien mensen van een rijsttafel te genieten, altijd een oneven aantal gerechten te serveren en er ook altijd voor te zorgen dat er zoveel eten wordt geserveerd dat er overblijft. Zo zijn er nog een aantal regels en voorschriften waaraan men zich volgens het bijgeloof in het voormalige Nederlans-Indie moet houden om niet het onheil af te roepen.  
 
Voor zijn boek Lonny.s Rijsttafel selecteerde Lonny Gerungan een honderdtal gerechten uit de Indonesische en de Indische keuken, waarbij hij rekening hield met de verkrijgbaarheid van de exotische kruiden, specerijen en groenten in ons land. 
De gerechten die Lonny Gerungan in zijn nieuwe boek voor het voetlicht brengt zijn  
Bovendien ook gemakkelijk te bereiden door de minder geoefende kok.  
 
Lonny.s Rijsttafel is het negende boek van Lonny Gerungan sinds hij in 1997 bij de TROS zijn debuut maakte als televisiekok. Eind juni verschijnt onder de titel .De Authentiek Indische Keuken. zijn tiende boek. Dit is een standaardwerkwerk met ruim 300 recepten uit de eerste fusionkeuken van ons land, die is ontstaan in de jaren waarin Indonesie een kolonie van Nederland was.  
 
bron:Santi