Vanaf 22 januari, de wedstrijd Feyenoord-Roda J.C. is het voor bezoekers van Feyenoord mogelijk om een weddenschap af te sluiten op de uitslag! Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van zowel Lotto als Feyenoord en zijn supporters in vervulling.
Hoewel erg gebruikelijk in de meeste Europese landen is dit de eerste keer dat dit legaalin Nederland kan worden aangeboden. Supporters kunnen met Toto Score wedden op de uitslag van de thuiswedstrijden. Beide organisaties verwachten dat hierdoor de beleving van de wedstrijden een extra impuls zal krijgen. De fans kunnen op vier vaste plekken in De Kuip hun weddenschappen afsluiten.
Sinds de zomer van 2004 hebben Feyenoord en Lotto gewerkt aan het concept. Zo is er in nauw overleg met onder andere de supporters gesproken over het aantal verkooppunten en het spelaanbod. Ook is het concept uitvoerig getoetst aan de wet op de kansspelen (WOK). Als enige organisatie in Nederland met een licentie voor het wedden op sportwedstrijden, zijn wij erg blij met deze ontwikkeling, zegt algemeen directeur Wim van den Assem van Lotto. Het juist voorspellen van de uitslag kan vanaf 22 januari voor dubbel feest zorgen bij de Feyenoord supporters.
Feyenoord is ingenomen met het initiatief. Commercieel Directeur Chris Woerts: We zijn erg blij met deze eerste stap en hopelijk kunnen we de samenwerking de komende periode uitbouwen. Feyenoord wordt vaak qua publiek en entourage vergeleken met een Engelse club en iedereen weet dat het wedden op voetbaluitslagen in stadions daar heel populair is. Onze supporters wilden het heel graag en daarom zijn we blij dat er nu ook op de
wedstrijddag, net als in Engeland, weddenschappen kunnen worden afgesloten.
bron:De Lotto