LPF-kamerlid Eerdmans lanceert terreurfolderWoensdagmiddag om 13.30 uur heeft LPF Tweede-Kamerlid Joost Eerdmans de website www.terreurfolder.nl gelanceerd. Op deze site staat een terreurfolder met daarin tips en adviezen over hoe Nederlandse burgers kunnen handelen bij een terreuraanslag en hoe zij zelf mee kunnen helpen om een aanslag te voorkomen.

Maar liefst 71% van de Nederlanders verwacht binnen een jaar een aanslag volgens een peiling van Maurice de Hond. Deskundigen zeggen dat het niet meer de vraag is óf maar wanneer de klap in Nederland valt. Het wordt dus tijd om een voorbeeld te nemen aan de Engelse, Spaanse en Amerikaanse overheden om burgers basale informatie te verschaffen die levens kan redden. Dankzij voorbereiding en waakzaamheid van het grote publiek kunnen aanslagen bovendien wellicht voorkomen worden. 'Drie maal, op 22 september, 3 november 2004 en 8 februari 2005 heb ik de Ministers Remkes en Donner gevraagd om de informatie over terreur aan burgers te verbeteren. Ik heb Remkes toen zelfs persoonlijk de folder die door de Engelse Regering onder 25 miljoen huishoudens is verspreid overhandigd, zodat hij niet opnieuw het wiel hoefde uit te vinden. Drie keer kreeg ik nul op rekest: het hoefde van hem allemaal niet.'Eerdmans heeft er nu genoeg van. 'Toen ik twee weken geleden de nationale coördinator terreurbestrijding de heer Joustra op tv hoorde vertellen dat hij nu weer eens gaat onderzoeken of de Nederlandse burger misschien iets wil weten over hoe hij zichzelf kan beschermen, was voor mij de maat vol. Daarom heb ik zelf een terreurfolder gemaakt.

De folder is een vertaling van de Engelse terreurfolder, aangevuld met informatie van de Spaanse overheid en de Nederlandse EHBO-site.

Eerdmans benadrukt dat hij met de folder niet beoogt mensen angst aan te jagen: 'Ik zaai geen angst, terroristen doen dat. Ik probeer met deze folder mensen er toe te brengen deze angst om te zetten in voorbereiding en algemene alertheid. Met een brandblusser in je huis vergroot je ook niet de angst voor brand'.

bron:LPFComments are closed.
%d bloggers liken dit: