De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft zaterdag een nieuw bestuur voor het jaar 2005-2006 aangewezen. Zij zal het huidige bestuur op 25 juni 2005 opvolgen.

De Algemene Leden Vergadering heeft de volgende mensen gekozen:

Jonathan Mijs als voorzitter
Jonathan is 21 jaar en studeert Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Komend jaar wordt hij het nieuwe gezicht van de LSVb. Voorafgaand aan zijn nieuwe functie heeft hij ervaring opgedaan bij de opleidingscommissie Sociologie. Jonathan beschikt over een gezonde assertieve houding en is niet bang om het inhoudelijke debat op te zoeken. Leuke bijkomstigheid is dat de LSVb voor het eerste sinds acht jaar weer een mannelijke voorzitter heeft.

Stef Beek als vice-voorzitter
Stef is 22 jaar en studeert Politicologie aan de Universiteit Leiden. Als bestuurslid van zowel de SP Rotterdam als ROOD Rotterdam heeft hij zich bewezen als een politiek dier. Op basis van deze ervaringen zal Stef zich binnen het nieuwe bestuur profileren als de strateeg van het gezelschap. Naast zijn politieke ervaring heeft Stef als bestuurslid van de lidbond LSBo al kennis kunnen nemen van de structuur van de LSVb en haar gelederen.

Marlous Wessels als secretaris
Marlous is 22 jaar en studeert aan de Universiteit van Humanistiek in Utrecht. Ze is in 2004 begonnen bij de LSVb als communicatiemedewerker en heeft sindsdien menig zieltje gewonnen voor het goede doel. Zij is hiermee het enige bestuurslid dat uit de interne organisatie komt.. Haar expertise ligt vooral op het gebied van communicatie en groepsdynamiek. Ze zal zorg dragen voor de goede verhoudingen binnen de organisatie.

Sjoerd Witjes als penningmeester
Sjoerd is 24 jaar en studeert Informatica aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Binnen de wereld van studentbelangenorganisaties is Sjoerd als bestuurslid actief geweest voor de AKKU (lidbond van de LSVb). Daarnaast was hij voorzitter van de facultaire studentenraad en lid van de universitaire studentenraad. Momenteel neemt hij zitting in de toewijzingscommissie Nijmeegs universiteitsfonds.

Remie Bolte als algemeen bestuurslid
Remie is 22 jaar en studeert Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Als enig bestuurslid beschikt Remie over een propedeusediploma aan een HBO-instelling, welke hij na 3 jaar inruilde voor een academische opleiding. Affiniteit met het onderwijs heeft hij opgedaan als docent op het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft Remie een eigen advies- en organisatiebureau.

bron:LSVB