Een KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht is dinsdagmorgen vroeg op de Vliegbasis Eindhoven geland met circa 165 Nederlandse evacués uit Libanon. Het toestel is maandagmorgen vertrokken vanaf de vliegbasis Eindhoven om vanaf het vliegveld van Aleppo in Syrië een deel van de evacués op te halen.

De evacués zijn in een konvooi met bussen naar het vliegveld Aleppo gebracht. Dinsdag of woensdag vertrekt een tweede commercieel ingehuurd vliegtuig opnieuw naar Syrië, die in twee vluchten de rest van de geëvacueerde zal ophalen op te halen. 

De KDC-10 was maandag ingepland om 150 Bosnische kinderen naar hun vakantiebestemming in Nederland te vliegen. Op uitnodiging van de Stichting Europa Kinderhulp zijn de kinderen drie weken te gast in Nederlandse gastgezinnen. De Koninklijke Luchtmacht vliegt jaarlijks voor de stichting Europa Kinderhulp. Dit doet zij in het kader van humanitaire taakstelling. Door de dringende situatie in Libanon zal de vlucht naar Bosnië in de loop van de week worden uitgevoerd.

bron:MinDef