Een Alouette III helikopter van de Koninklijke Luchtmacht maakte donderdagmiddag luchtopnames van een levend vredesteken op het strand van Scheveningen. Met dit symbool, gevormd door honderden mensen, vraagt War Child, in samenwerking met een dertigtal andere Nederlandse vredesorganisaties, aandacht voor de Internationale dag van de Vrede.

Via een groot scherm wordt tussen 15.00 uur en 16.00 uur live contact gemaakt   met kinderen in Congo die op dat moment ook een vredesteken maken.

Het vredesteken vormt de aftrap van het Planet Peace Festival in Scheveningen dat de hele dag duurt. De coalitie People Building Peace Nederland, waar War Child onderdeel van is, geeft wereldberoemde kunstenaars, artiesten, schoolkinderen, activisten en toevallige passanten een podium om te debatteren en mee te denken over een vreedzame en rechtvaardige wereld.

De luchtmacht steunt het initiatief van War Child door een Alouette helikopter beschikbaar te stellen voor de luchtopnames. Met dit materiaal kan War Child de samenleving laten zien dat 21 september, de Dag van de Vrede een belangrijke dag is om wereldwijd samen te werken aan vrede.

bron:MinDef