De luilaknacht in Noord-Holland Noord is volgens de plaatselijke politie relatief rustig verlopen. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel is er veel vandalisme gepleegd. In diverse plaatsen in de regio zijn ramen beklad en vernielingen aangericht. Op veel plaatsen is gericht gesurveilleerd om gevaarlijke situaties te voorkomen. Er zijn in totaal 4 aanhoudingen verricht. Het ging in alle gevallen om jongeren die betrokken waren bij het plegen van vandalisme. Nog eens 10 jongeren kregen een bon omdat ze betrokken waren bij onder andere het besmeuren van panden.

In Alkmaar is op de Bestevaerstraat getracht een groot vuur te ontsteken. De politie kon door tijdig  ingrijpen voorkomen dat dit uit de hand liep. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Er zijn diverse containerbranden gesticht en er zijn in totaal drie auto's op hun kant gezet. Ook zijn bij verschillende scholen en woningen in Alkmaar ruiten ingegooid.

Ook in Heerhugowaard werd straatmeubilair vernield, zoals bushokjes, en sneuvelden diverse ruiten. In Noord-Scharwoude zijn van een school ramen vernield.

In de omgeving Bergen en Schoorl was het relatief rustig. In Egmond aan Zee zijn diverse vernielingen gepleegd in de Voorstraat. Er zijn ruiten van winkels, woningen en bedrijven ingegooid en een geldautomaat is besmeurd. In Heiloo hebben agenten spullen van jeugd in beslag genomen zoals boter en vuurwerk.

 In Den Helder is een ruit ingegooid en een woning en auto zijn met verf bespoten. In Julianadorp is straatmeubilair vernield. Op de Duinroosstraat ontstond ruzie naar aanleiding van belletje trekken en eieren gooien. Er vielen wat klappen over en weer. Na bemiddeling van de politie besloten beide partijen het hierbij te laten.Op Texel was het rustig, er is wel een aantal auto's de weg opgeduwd. De politie heeft ze weer terug gezet.

In Wieringerwerf is een brand geweest in een zeecontainer en er zijn diverse winkelruiten beklad. Drie jongens kregen een bon wegens baldadigheid.  In 't Zand werden vier jongens bekeurd wegens het bekladden van woningen. Zij mochten de troep ook zelf schoonmaken.

In Hoorn is straatmeubilair vernield zoals een bushokje en bloembakken. Ook zijn er vele spiegels van auto's vernield en zijn er diverse brandjes gesticht. Twee jongens zijn aangehouden omdat ze een container in de brand staken. In Enkhuizen werd een meisje aangehouden omdat ze was betrokken bij het besmeuren van winkelruiten.

bron:politie Noord Holland Noord