Taekwondoka Dennis Bekkers heeft afgelopen weekend tijdens de wereldkampioenschappen Taekwondo in Madrid het brons veroverd in de gewichtsklasse tot 67 kg. In de halve finale legde hij het af tegen de Amerikaan Mark Lopez met 3-1. De luchtmachtsergeant schaarde zich bij de besten van de wereld door in de twee voorafgaande partijen in de verlenging met een "golden score" de winst te pakken.

Bekkers begon zijn toernooi met een 5-0 winst op Logan Kismet (NZL). In de tweede ronde zegevierde hij over de Montenegrijn Sasa Mitrovic met 7-0. Bij de laatste zestien versloeg hij via een golden score Hsiang Tseng (TPE) met 7-6. Hetzelfde kunststukje voerde hij in de kwartfinale op tegen Josà© Sagastume (GUA, 11-10). In de halve finale was de Amerikaan Lopez te sterk voor hem.

Bekkers had zich door een tegenvallend voorseizoen niet rechtstreeks weten te plaatsen voor het WK, maar op grond van zijn uitstekende resultaten in 2004 kreeg hij van de Taekwondobond het voordeel van de twijfel. Met recht, want Bekkers zorgde voor de enige Nederlandse medaille in Madrid. Eerder op de dag verloor luchtmachtluitenant Virginia Lourens (-59 kg) in haar eerste partij ongelukkig met 8-7 van de Griekse regerend wereldkampioene Areti Athanasopoulou.

Tol wint tweede editie VOC Cup Degenschermster luitenant ter zee der tweede klasse Sonja Tol heeft zondag (17 april) de tweede editie van de VOC Cup op haar naam geschreven. De marineofficier versloeg in Hoorn in de finale Cheryl Jahn met 15-4. In de halve finale overwon ze Alina Badeleanu met 15-9, die daarmee beslag legde op brons. De tweede bronzen plak ging naar Ammerentie Luteijn.

Mollet niet voorbij laatste zestien Taekwondoka eerste luitenant Dennis Mollet is er zaterdag niet in geslaagd tot de medailles door te dringen bij het WK in Madrid. De landmachtofficier verloor in de gewichtsklasse tot 62 kg van de Taiwanees Yi Lin Jui met 9-4 in de achtste finale.

bron:ministerie van Defentie