In het kader van de Weken van het Reisboek, die dit jaar in het teken staan van Duitsland, rijdt op 11 mei a.s. de hogesnelheidstrein ICE International kris kras door Nederland. Deze trein rijdt normaliter alleen vanuit Amsterdam via Utrecht en Arnhem naar Duitsland. Op 11 mei zet NS een ICE in als reguliere stoptrein die dan stations aandoet waar die normaal niet komt. Veel reizigers worden dan zonder bijbetaling met deze luxe internationale trein vervoerd.

Iedereen die op 11 mei met deze ICE reist, krijgt de almanak Duitsland in boeken, cadeau. Dit is een boekje boordevol tips voor boeken over architectuur, koken, kunst en schrijvers en de met de leukste romans, biografieën en gedichtenbundels.
Daarnaast kan iedereen die op 11 mei met deze speciale ICE reist, een gratis treinreis voor twee personen naar Duitsland winnen.

ICE International is de comfortabele hogesnelheidstrein die 7 maal per dag naar Duitsland rijdt. Op het traject tussen Keulen en Frankfurt haalt de trein een snelheid van 300 km per uur. Een retour Amsterdam-Keulen is verkrijgbaar vanaf 55 euro.
Vanaf 2007 rijden de hogesnelheidstreinen naar Brussel en Parijs ook in Nederland op topsnelheid.

bron:NS