Tijdens de jaarlijkse deelnemersdag van de Stichting Ter Bevordering van Karakteristiek Bed & Breakfast (SBKBB) / De Pronkkamer op Kasteel Sandenburg te Langbroek werd dit weekend de derde Nederlandse Bed & Breakfastprijs uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een zich in kwalitatief opzicht   onderscheidende, bijzondere Bed & Breakfast en vindt in nauwe samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen plaats.

De winnaar 2005 is B&B Lytshuis Zilver uit Paesens-Moddergat. Runner up werd Oerterper Gastenkeamers uit Ureterp en de 3e prijs werd uitgereikt aan B&B Het Boshuys in Lelystad. De drie genomineerden scoorden in de juryrapporten qua accommodatie, ligging en gastvrijheid het allerhoogst. De doorslaggevende factor voor de 1e prijs aan Lytshuis Zilver was de aldaar aanwezige faciliteiten voor mindervaliden. 

Tijdens de bijeenkomst werd de fusie van de SBKBB en Stichting De Pronkkamer door beider voorzitters - Hein van Beek (SBKBB) en Rolf van Olmen (De Pronkkamer) -  nader toegelicht. Beide stichtingen hanteren als enige in Nederland een kwaliteitscontrole door middel van mystery guest-bezoeken. Zodoende wordt de kwaliteit van alle bij de stichtingen aangesloten huizen op reguliere basis in kaart gebracht.

De fusie heeft een synergetische werking. Onder het mom van Samen nog Sterker zal de fusie per 1 december aanstaande gerealiseerd zijn. Bij deze stichting is dan een enthousiaste groep van zo'n 160 Nederlandse B&B-eigenaren aangesloten. Bed & Breakfast, het woord zegt het al: logies en ontbijt. Maar bij deze adressen is het meer dan dat, geselecteerd op authenticiteit, sfeer en kwaliteit kiest de B&B-liefhebber altijd voor een aangenaam verblijf in een persoonlijke en bijzondere ambiance.

bron:Press Holland