Maak kennis met het inventariseren van planten en dierenAlles wat in Nederland vliegt, loopt, kruipt en groeit wordt zo goed mogelijk geteld en gevolgd door de Vereniging Onderzoek Flora en Fauna (VOFF). Duizenden vrijwilligers gaan daarvoor jaarlijks het veld in. Wilt u ook groene onderzoeker worden? Kom naar een van de VOFF-velddagen die dit najaar worden georganiseerd. Deze excursies vormen een uitgelezen mogelijkheid om nader kennis te maken met verschillende soortgroepen, het tellen van soorten, uw kennis uit te breiden en om met andere natuurvrijwilligers in contact te komen. Verschillende soortgroepen komen aan bod, zoals planten, vlinders, libellen, amfibieën en reptielen.

Zondag 21 augustus is er een VOFF-velddag in het Dwingelderveld (Drente). De velddag
begint s ochtends om 9.30 uur en duurt tot ca.16.00 uur. Verzamelen voor het
bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, Benderse 22, 7963 RA Ruinen.Meer informatie
(routebeschrijving) kunt vinden op de website van de VOFF, www.voff.nl

Zowel s ochtends als s middags zijn er excursies. Beide excursies duren 2 tot 2,5 uur. Uiteraard kunt u ook deelnemen aan beide excursiemomenten. Tijdens de excursies kunt u kennis maken met het inventariseren van verschillende soortgroepen. Zo kunt u
bijvoorbeeld kiezen voor hogere planten of amfibieën, maar ook minder bekende
soortgroepen als minerende kleine vlinders.

De volgende soortgroepen zijn tijdens deze velddag vertegenwoordigd. Erachter staan de organisaties die zich met deze soortgroepen bezighouden. Voor meer informatie kunt u ook hun website bezoeken.
Reptielen-, Amfibieën- en Vissen, RAVON, www.ravon.nl
Vaatplanten, FLORON, www.floron.nl
Nachtvlinders, TINEA Stichting Faunistisch Onderzoek Nachtvlinders,
Dagvlinders, dagactieve nachtvlinders en libellen, de Vlinderstichting,
www.vlinderstichting.

bron:VOFFComments are closed.
%d bloggers liken dit: