Persbericht

Heel wat consumenten gaan op zoek naar de goedkoopste prijzen op internet. Online winkelen is de laatste jaren erg populair geworden. Het grote aanbod heeft hier uiteraard veel mee te maken. Vaak gaat men ook producten vergelijken met verschillende webshops, dit is iets wat men in de gewone winkelstraat moeilijker kan doen. Op internet is het vergelijken van meerdere winkels slechts enkele muisklikken verwijderd.

In amerika is het al een echte hype, hier in Nederland en België is het ook steeds populairder: coupon codes. Maar liefst 1 op 4 webwinkels werken met kortingcodes die je overal op internet kan terug vinden. Tijdens het bestelprocedure zal de website vragen of u beschik over een coupon. Indien u hier een code voor kan terug vinden, kan u kortingen krijgen tot soms wel 20% op uw aankoop bedrag. Het gebruik van deze codes is al erg ingeburgerd. Vaak gaan consumenten eerst op zoek naar webwinkels die een bepaalde promocode aanbieden - op basis hiervan zal men kiezen in welke webshop men dit gaan aankopen. 

Kopen op internet is hierdoor vaak veel goedkoper als in het echte leven. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om in een gewone winkel korting te krijgen op een bepaald product. Afgelopen jaren was de groei voor internet aankopen enorm, ook naar de toekomst toe verwacht men dat dit zal blijven stijgen. 

Wij raden ook altijd aan om alles goed met elkaar te vergelijken, soms krijgt u een coupon code van 10% voor winkel A. Maar is het in winkel B zonder code 15% goedkoper, hier wordt namelijk heel veel mee gespeeld. Laat je dus niet altijd direct verleiden door de hoge kortingen. Soms kan het namelijk goedkoper zijn om zonder promo code iets aan te schaffen! 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform