Op woensdag 18 mei 2005 heeft de politie een 16-jarige jongen uit Maastricht aangehouden in verband met een reeks aanrandingen in de wijk de Heeg in Maastricht. De jongen heeft inmiddels een aantal aanrandingen bekend.

De politie startte een onderzoek naar aanleiding van vijf aangiftes van aanranding in de wijk de Heeg. Uit dit onderzoek kwam de 16-jarige jongen als verdachte naar voren. Hij zit inmiddels in bewaring.

De werkwijze van de jongen was globaal als volgt: in het centrum van Maastricht stapte hij op de bus naar de Heeg. Daar stapte hij bij een van de laatste haltes uit, waar het slachtoffer ook uitstapte. Hij volgde haar een stukje, waarna hij haar plotseling onzedelijk betastte. Meteen hierna rende de jongen weg. De slachtoffers waren vrouwen van rond de 20 jaar.
De politie heeft het vermoeden dat hij meerdere aanrandingen heeft gepleegd in de periode oktober 2004 - mei 2005. Zij verzoekt dringend vrouwen die rond die periode in de Heeg slachtoffer zijn geworden van aanranding, maar die nog geen aangifte hebben gedaan, alsnog contact op te nemen via het algemene politienummer 0900-8844 (lokaal tarief).
 
bron:Politie Limburg-Zuid