Aangezien de Belgische winkels van Superconfex NV in 2005 zullen worden vervreemd, bestaat het voornemen het hoofdkantoor, het distributiecentrum en de winkel van Superconfex BV in Stein (NL) te sluiten. Daardoor komen in totaal 43 arbeidsplaatsen (38 fulltime equivalenten) te vervallen.

Het verkoopproces van de handelsactiviteiten van 22 van de 42 door Superconfex NV in België geëxploiteerde winkels en het in Maasmechelen (B) gevestigde hoofdkantoor van Superconfex NV is nog gaande. Begin juni werd reeds gemeld dat 20 Superconfex-winkels in België zullen worden overgedragen aan C&A België per 1 januari 2006.

Aangezien alle Belgische winkels van Superconfex NV in 2005 buiten Macintosh Retail Group zullen worden gebracht, vervalt de basis voor de dienstverlenende activiteiten van het hoofdkantoor en distributiecentrum van Superconfex BV in Stein (NL). Deze zullen derhalve uiterlijk in december 2005 worden gesloten, evenals de winkel in Stein. Hierdoor komt helaas voor 43 medewerkers (38 fulltime equivalenten) in Nederland een einde aan hun dienstbetrekking bij Superconfex BV.

De Nederlandse vakorganisaties zijn inmiddels ingelicht over het voornemen en de ondernemingsraad van Superconfex BV heeft medegedeeld akkoord te gaan met de sluiting.

bron:Macintosh