Persbericht

Alle functies om Bring Your Own Device eenvoudig te faciliteren inclusief mobiele BI en apps, vanuit de cloud of on premise

Houten, 5 maart 2013 — Magic Software, leverancier van onder meer applicatie-integratiesoftware, introduceert Magic AppMall: een compleet mobility platform met uitgebreide MDM-functionaliteit. Daarnaast biedt de oplossing de mogelijkheid mobiele BI in te richten voor elk type mobile device en daarmee apps te bouwen. Hiervoor is geen speciale expertise of eigen IT-afdeling noodzakelijk. De compleetheid van Magic AppMall maakt het implementeren en beheren van Bring Your Own Device tot een eenvoudige aangelegenheid. Magic AppMall is ook beschikbaar als Platform-as-a-Service (PaaS). Omdat het platform de gebruiker volledige ontzorgt, is het bij uitstek geschikt voor het MKB. 

Mobile Device Management
Magic AppMall is gefundeerd op Afaria van SAP, dat zorgt voor het beheer, de veiligheid en het toegangsmanagement. Binnen Afaria kan ook kan worden gekozen voor Mobile Application Management (MAM), dat als het ware een afgesloten container in het mobiele device aanstuurt.  

Bedrijfsinformatie
Magic AppMall maakt op de eerste laag gebruik van het Magic XPI-integratieframework dat de data verzamelt die beschikbaar moeten komen op de mobiele devices, zoals bijvoorbeeld uit SAP en CRM-systemen. Op basis daarvan maakt de Magic Dataview Wizard een vrijwel onbeperkt aantal van tevoren gedefinieerde views op deze data. De gebruiker kan vanaf zijn mobiele device de verschillende views bekijken, of - als hij daartoe gemachtigd is — gegevens muteren of invoeren. De views kunnen geheel naar inzicht en behoefte van de gebruiker worden gecombineerd en bevraagd. Dat is een vorm van mobiele Business Intelligence (BI).

Presentatie
De tweede laag bevat de presentatiecomponent. Gebruikers beschikken over verschillende mogelijkheden om de presentatie op hun mobiele device naar eigen wens aan te passen. Ook kunnen zij de data direct koppelen aan Google Translate. Belangrijke functie van deze laag is het managen van autorisatie en authenticatie, door deze te koppelen aan LDAP, Active Directory of een eigen systeem. De Magic Presentation Wizard zorgt voor het prepareren van alle verzamelde gegevens en het op maat klaarzetten ervan voor de diverse devices.

Studio
Magic AppWall beschikt over een eigen studio waarin de scherminrichting kan worden gebouwd voor alle verschillende devices, of het nu gaat om Android, iOS of Windows, om tablets, laptops of smartphones. Het is ook mogelijk de studio als een rich internet application via het web te draaien.

Apps
Naast de gedefinieerde apps voor de bedrijfsinformatie, kunnen met de daarvoor bestemde module apps worden gebouwd en aangeboden via een private appstore. 

Ontzorgen
Magic AppMall ontzorgt organisaties die hun workforce mobiel willen maken. Ze beschikken in à©à©n keer over alle functionaliteit in à©à©n platform, waarvoor geen speciale expertise nodig is. Om de ontzorging compleet te maken is de Magic AppMall ook beschikbaar als Platform-as-a-Service via cloud-provider Interoute.

John Verwaaijen, CEO van Magic Software Benelux, zegt: “Organisaties hoeven niet meer op te zien tegen het beheer, de beveiliging en het onderhoud van mobility oplossingen. Magic AppWall maakt een veilig Bring Your Own Device (BYOD) mogelijk. Elke organisatie kan van zijn draadloze netwerk een extensie maken van hun LAN. Veilig, eenvoudig en snel en uit de cloud. Alles bij elkaar is het platform bijzonder geschikt voor bedrijven met 25 tot 1000 medewerkers.” 

Over Magic Software
Magic Software voorziet klanten over de hele wereld van slimme applicatie- en integratieplatforms voor business software op de desktop, op internet, mobiele devices en in de cloud. Magic kan bogen op dertig jaar ervaring en heeft miljoenen installaties over de hele wereld en strategische samenwerkingen met vooraanstaande IT-bedrijven. Met die knowhow kan Magic oplossingen en diensten leveren die snel en met minimale inspanning kunnen worden geïmplementeerd - en die optimaal gebruik maken van bestaande assets om de kansen voor de business zo groot mogelijk te maken.
 
Kijk voor meer informatie op www.magicsoftware.com.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform