Mailing Mensen in Nood veroorzaakt onrust bij donateursOp vrijdag 29 juli ontvangen 80.000 donateurs van Mensen in Nood een mailing over voedselverstrekking aan dakloze en arme gezinnen in Tsjetsjenië. De mailing bevat
een pepermuntje dat in sommige gevallen is verkruimeld in de post. De organisatie betreurt de onrust die zij onbedoeld veroorzaakt heeft bij haar donateurs.

Aandacht voor gaarkeukens Grozny
De Mensen-in-Nood-mailing vraagt aandacht voor het werk van haar partner, Caritas, die in Grozny via gaarkeukens een warme maaltijd verstrekt aan moeders, kinderen en andere kwetsbare groepen. Ter illustratie wordt de vergelijking gemaakt met eten in een restaurant in Nederland, waarbij een rekening en een after dinner pepermuntje zijn toegevoegd. Doelstelling van de rekening en het pepermuntje was om op een opvallende manier aandacht te vragen voor de problematiek in Tsjetsjenië.

Verkruimeld pepermuntje
Helaas bleek vandaag uit reacties van donateurs dat dit pepermuntje in de post
verkruimeld was. Tot onze schrik bleken donateurs soms in de veronderstelling dat het hier niet om  een pepermuntje gaat maar om verdacht poeder. Dit is uiteraard niet de bedoeling geweest en Mensen in nood betreurt ten zeerste dat dit is gebeurd.

De organisatie vindt het vervelend dat deze mailing zoveel onrust en boosheid onder de donateurs heeft veroorzaakt. Zij stuurt vandaag een excuusbrief aan alle donateurs die de brief hebben ontvangen. Ze hoopt dat deze onrust niet ten koste gaat van de nodige aandacht voor de bevolking van Tsjetsjenië.

bron:Mensen in NoodComments are closed.
%d bloggers liken dit: