(Persbericht) Op zoek naar het beste shanty-koor van Nederland

Ruim dertig shanty-koren zullen komend najaar deelnemen aan het Main River Zangconcours 2010, een initiatief van Tourmalijn River Events in Rotterdam In overeenstemming met het maritieme repertoire van deze koren, zal het concours zich geheel afspelen op het water -- een voor Nederland unieke gebeurtenis.

Het concours kent vier voorronden, die op even zoveel zaterdagen worden gehouden aan boord van de Tourmalijn, het vlaggenschip van Tourmalijn River Events. Als startpunten fungeren Nijmegen (2 oktober), Gorinchem (16 oktober), Dordrecht (30 oktober) en Vlaardingen (6 november). In elk van deze plaatsen scheept een aantal van de deelnemende koren zich in, om al varend op de grote rivieren met elkaar de muzikale strijd aan te gaan. Per voorronde plaatsen zich twee koren voor de finale, die op 29 januari 2011 zal plaatsvinden tijdens een vaartocht in het havengebied van Rotterdam.
De liefhebbers van shanty kunnen aan boord van de Tourmalijn alle onderdelen van het concours bijwonen en zo deel hebben aan deze uitzonderlijke muzikale gebeurtenis. Kaarten zijn verkrijgbaar op de website van Tourmalijn River Events.

Het Main River Zangconcours voor shanty-koren wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Met dit initiatief hoopt Tourmalijn River Events, dat met zijn party-schepen staat voor ‘˜beleving op het water‘˜, de typische maritieme uitstraling van de shanty-muziek op een aparte manier onder de aandacht te brengen. Het ligt in de bedoeling van het concours een jaarlijks terugkerend evenement en een traditie te maken.
Voor het winnende koor is er allereerst de eer een jaarlang de titel ´Winnaar Main River Zang Concours 2010´ te kunnen voeren, ten bewijze waarvan het een certificaat krijgt uitgereikt. Daarnaast wint het een wisselbeker en een feestelijke vaartocht voor de leden van het koor met de historische klipper Regina Jacoba